De Twitter-intellectuelen top 10

Wij lachen met de mainstream intellectuelen top 10 van de kleinburgerlijke De Morgen. Daarom vonden wij het als Nihilistische Partij nodig om gebaseerd op eigen bevindingen een top 10 samen te stellen, geheel arbitrair en evenveel waard (niets  dus).

DISCLAIMER: Onderstaande biografieën kunnen afwijken van de realiteit. De Nihilistische Partij kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele emotionele schade.

10. Armand Vervaeck

Bio: Aardbevingsspecialist – Grootste ngo-website aardbevingen ter wereld – Mechelaar – KVM – Wereldreiziger – selectie wereldpers – Foto: Noord-Korea (eigen foto)

Armand Vervaeck is vooral gekend vanwege zijn missioneringswerk voor Theo Francken. Er wordt al eens lacherig gedaan over de man, maar het minste wat je kan zeggen is dat hij weegt op het debat. Dit doet hij onder andere door drie schermen tegelijkertijd te bekijken, zodat hij geen enkel positief of negatief geluid over Theo Francken mist. Alle gekheid op een stokje, zijn Ik Steun Theo-petitie haalt bij ter perse gaan van deze top 10 52,767 ondertekenaars. Terwijl onze petitie voor het strafrechterlijk vervolgen van mensen die het woord “Kids” gebruiken welgeteld 7 handtekeningen kreeg. Dus het lachen is ons wel wat vergaan. Werd in de jungle opgevoed door een panter en een beer en werkte zich sindsdien op tot aardbevingsspecialist.

9. Ochtendgrijs

Bio: Webstandaarden. WordPress. Punkrock. Flauwe mopjes. Enkel en alleen de mening van een ander.

Enigmatisch denker. Mengt zich zelden in discussies. Werpt zich vooral op als aanhanger van de zogenaamde Socratische monoloog. Ochtendgrijs poneert vaak een stelling, ontkracht deze zelf in een tweet, lacht zichzelf vervolgens uit, om dan het hele zaakje te relativeren. Deze manier van interne dialoog weet de Nihilistische Partij te appreciëren.

8. Anouk Torbeyns

Bio: Alumnus Communicatiewetenschappen – Media & Samenleving / Reporter / Eindredacteur /

Nadat Anouk het net niet schopte tot de finale van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel, met haar eenmansmuzakband The Jeremy Torbyns, ter verspreiding van de ideeën en idealen van de leider van Labour, besloot ze het over een andere boeg te gooien. Anouk ging communicatiewetenschappen studeren en won recent nog de thesisprijs. Wat eigenlijk wil zeggen dat ze wel degelijk iets relevant met de wereld heeft te delen. Zo zie je maar!

7. DeLuipaard

Bio: Snelvoetig. Helmboswuivend.

DeLuipaard, wie weet wat zijn echte naam is, is een ware intellectueel. Helaas verdoet hij zijn kostbare tijd, waarin hij als posterboy van het nouveau existentialisme in Vlaanderen een verschil zou kunnen maken, met seksuele innuendo, kunst uit de vroege twintigste eeuw, tegencultuur uit de jaren zestig en donkere muziek uit de jaren tachtig. Kan echter deze zevende plaats claimen op basis van potentieel, al zal hij in het tweede semester een tandje moeten bijsteken.

6. Veva Daniëls (VevaDan)

Bio: Hier valt niks te beleven. Volg .

Veva Daniëls is de enthousiaste woordvoerder van Agentschap Wegen en Verkeer. Zij moet dus de puinhopen van onze semi-voormalige nemesis recht weten te trekken, wat, zo kunnen wij toch vermoeden, geen lachertje is. Dit doet ze op een indrukwekkende manier. Iemand noemde haar zelfs, zo zegt ze toch zelf, de “beste woordvoerder van onze generatie”. Knap! Al moeten wij eerlijk toegeven dat wij voor de rest niet echt woordvoerders kennen, laat staan van onze generatie.

5. Marlies Van de Walle

Bio: Feminist. Politics. Taxes. Foodie. Mom of 2. Wife of 1. 33. (Opinions are my own. RTs are not endorsements) Ava: (c) Formento & Formento

Marlies Van de Walle doet ons wat denken aan Paulus uit de bijbel, het meest gekochte fictieboek aller tijden. Niet dat zij ooit volgelingen van Christus heeft vervolgd, een baard heeft of van haar paard werd gebliksemd, of toch niet dat wij weten. Maar ook zij kan puren op inzichten langs beide zijden. Begonnen als N-VA-lid in het bastion der bastionnen, Antwerpen, oversteeg zij al snel de kleinburgerlijke dorpspolitiek. Sindsdien wringt zij zich onversaagd, en met een breed blikveld, in de relevante discussies van vandaag, haar tegenstanders ter linker- en rechterzijde elegant neerklauwend.  En dat als uitgeputte moeder van twee.

4. TorfsRobot

Bio: KU Leugen Rector. Christendemocraat. Cyborg. Geautomatiseerde Kwakfilosoof. Niet te verwarren met . (implementatie door )

Anders dan zijn tegenhanger uit vlees en bloed, die na zijn mislukte herverkiezing als rector van de KU Leuven zich terugtrok om Luke Skywalker-gewijs bitter rond zich heen te slaan, kiest RobotTorfs voor een andere weg. In feite is TorfsRobot een algoritme. Ondanks het feit dat dit soms nonsensicale, onsamenhangende zinnen oplevert, blijven deze nog wel prikkelender en authentieker dan deze van de echte ex-rector.

3. Nora Sleiderink

Bio: Hoofdredacteur – student Rechten – 0471 62 53 70 – nora@veto.be

Nora is de rijzende ster in het journalistieke en intellectuele firmament. Ze werd aanvankelijk bekend door de befaamde juffrouwgate (cfr. Joël De Ceulaer). Verder kwam ze ook nog in de media naar aanleiding van dildogate, waarbij een mislukte grap richting Maarten Boudry escaleerde toen deze een cillindervormig voorwerp ingepakt in krantenpapier met zijn beeltenis op een “dildo” noemde. Deze voorvallen mogen dan wel de aandacht afleiden van het harde werk van Nora, maar als hoofdredacteur van Veto staat ze wel aan het hoofd van de belangrijkste onbelangrijkste krant van Vlaanderen. Ook spreekt het in haar voordeel dat zij aan dezelfde universiteit studeert als onze voorzitter.

2. Katastroof

Bio: Dagelijkse zatte praat en flauwe oneliners van de Antwerpse volksgroep. Tweets door Stef Bef.

Men zegt wel eens dat de waarheid uit een kindermond komt. Maar soms komt de waarheid uit de mond van drie zuiplappen. Wikipedia leert ons het volgende: Katastroof is een Vlaamse muziekgroep. De leden zingen in het Antwerps. Hun repertoire bestaat uit drinkliederen, protestsongs tegen de kerk en religies in het algemeen, commentaar op de politiek en maatschappelijke fenomenen, vrouwen, seks, enz. Hun teksten zijn humoristisch, sarcastisch en niet zelden gewaagd. Wij kunnen dan ook enkel vaststellen dat Katastroof en Nihilistische Partij een tandem zijn in de strijd tegen de kleinburger en de boerenkinkel en dit via het bekende credo: If you want to tell people the truth, make them laugh, otherwise they’ll kill you.

1. Friemelkubus

Bio: Engineer. I overthink things. Thus passes the glory of the world.

Friemelkubus is de charismatische oprichter van de Cynische Partij, onze kartelparnter. Als zoon van een Hongaarse barones en een blinde matroos, groeide de jonge Ian op in een kil maar creatief gezin. Op zijn vijfde kon hij al alle werken van Paganini spelen, maar op zijn zesde zette hij uit verveling al een punt achter deze muzikale carrière. Daarna ging hij op zoek naar nieuwe intellectuele uitdagingen. Hoewel Ian nog maar een prille twintiger is, kan hij toch al uitpakken met volgend lijstje: Splitsen van kieskring B-H-V, vertaling van Ulysses naar het Reto-Romaans, vijf tweets lezen van @ockhams zonder al te veel agressie te voelen opborrelen, een ros katje uit een boom redden, het bedenken van een nieuw wetenschappelijk paradigma en het oprichten van de Cynische Partij. Dit alles toont dat Ian, de genaamde FriemelKubus, niet enkel een logische nummer 1 is van deze Twitter-intellectuelen top 10, maar eigenlijk als een van de enigen in heel België het oude ideaal van de Homo Universalis belichaamt.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s